receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


Hlíva ústřičná s česnekem

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor:Tereza Vandrovcová

Ingredience:

hlíva ústřičná
3 stroužky česneku
hladká mouka, sůl,
olej, brambory
1-2 lžíce másla, pažitka
cibulka, kysaná smetana
měkký tvaroh, jarní cibulka
petržel, pepř

Příprava:

Kloboučky hlívy omyjeme ve studené vodě, osušíme papírovou utěrkou. Česnek rozdrtíme lisem, utřeme se solí a potřeme jím dolní stranu kloboučků. Hlívu s česnekem obalíme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném oleji.
Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a pokrájíme na kostky. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme cibulku a brambory. Nakonec přidáme pažitku.
Místo tatarské omáčky vyrobíme osvěžující dip - smícháme trochu tvarohu a kysané smetany, přidáme najemno nasekanou zelenou část jarní cibulky, petržel a pažitku, osolíme a opepříme, dochutíme bylinkovým kořením.

                               
                                

Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz